Werkwijze

Intake

Tijdens de eerste kennismaking vindt er een uitgebreide anamnese plaats; ik stel je gerichte vragen en probeer zoveel mogelijk informatie te verzamelen over de voorgeschiedenis en relevante omstandigheden in relatie tot jouw hulpvraag. Denk hierbij aan de beschrijving van jouw klachten, eerdere ziekten, erfelijkheid, beroep, verslavingen en allergieën. Ook maak ik een analyse van je huidige eet- en drinkgewoonten en – indien gewenst – maken we een analyse van de lichaamssamenstelling.

Op basis van deze informatie wordt een behandelplan samengesteld.

De gemiddelde duur van het intakegesprek is ca. een uur.

Vervolgafspraak

Tijdens de vervolgafspraken wordt de voortgang van de behandeling besproken. Je kunt bij me terecht met vragen en eventuele knelpunten maak ik graag met je bespreekbaar. Ik probeer je zo goed mogelijk praktische tips en adviezen te geven ter ondersteuning van jouw behandeling. Ook persoonlijk gedrag of juist gedragsverandering kan onderdeel uitmaken van deze begeleiding. Doelstellingen kunnen worden aangepast of uitgebreid.

De frequentie van de vervolgafspraken stemmen we samen af. Het aantal vervolgafspraken bepaal jij uiteraard zelf.

De gemiddelde duur van een vervolgafspraak is ca. 30 minuten.

Rapportage

Kom je via een verwijzing van een (huis)arts bij mij terecht, zal er gerapporteerd worden over het verloop en de voortgang van de behandeling.

Vergoeding

De basisverzekering vergoedt drie uur dieetadvisering. Houd hierbij rekening met het jaarlijkse eigen risico. Naast vergoeding vanuit de basisverzekering, bestaat de mogelijkheid om een extra vergoeding te ontvangen vanuit de aanvullende verzekering. In de polisvoorwaarden kun je hierover meer informatie vinden. Nutrition & Health Support heeft contracten met alle zorgverzekeraars.

Ketenzorg

Bij (kwetsbare) ouderen en voor cliënten met Diabetes Mellitus, COPD en cardiovasculair risico kan de vergoeding via de ketenzorg lopen. De huisarts, praktijkondersteuner kan je hierover meer vertellen en ook een verwijzing voor dieetadvisering indienen. Nutrition & Health Support heeft een contract met PoZoB (Praktijkondersteuning Zuidoost-Brabant); je hoeft dan geen eigen risico te betalen.

 Nutrition & Health Support – Esther Verhoef – Knegselseweg 2 – 5524 AA Steensel – Telefoon: +31 653 728 966